perjantai 6. huhtikuuta 2012

Prinsessakakkua..

Olenpas ollut laiska kirjoittamaan tänne mitään. Tai en ehkä laiskakaan, mutta liian kiireinen. Kotiäidin arki kun tuppaa olemaan niin kovin kiireistä, haha. 

Ajattelinpas laittaa tähän muutamia kuvia ajalta ennen pääsiäistä..



Yhtenä aamuna Omppu sanoi, että haluaa leipoa prinsessa suklaakakkua. Ehdotin, että tehtäisiin suklainen tiikerikakku, mutta kuulemma se oli prinsessakakku. Ja niiiiiin hyvää siitä tulikin. 

                                                             



Suklainen tiikerikakku

250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Puolikkaaseen taikinaan lisätään pussillinen pilkottuja pätkispaloja, ½dl tummaa kaakaota ja ½dl maitoa.

Toiseen puolikkaaseen lisätään rouhittua valkosuklaata ja ½dl maitoa. 

 Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. 
Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää ne taikinaan. 
Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen pätkikset rouhittuna, kaakao ja maito.
Toiseen puoleen taikinaa sekoita rouhittu valkosuklaa ja maito.

Kaada taikina vuorotellen voideltuun ja korppujauhoitettuun kakkuvuokaan. Kypsennä uunissa 150-170 asteessa noin tunti alimmalla tasolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti